De top van apple. Een terugblik

Het is nu meer dan een jaar geleden dat apple de iphone 5 introduceerde. Destijds bij de introductie stond de beurskeurs op een all-time high en groeiden de bergen voor apple tot in de hemel. Mijn voorspelling toen was dat het alleen maar bergafwaards kon gaan voor apple. Bekijk hier even het filmpje van destijds, september 2012:

Nu, anderhalf jaar later vallen de verkopen van de 5C zwaar tegen, is Apple in Duitsland op de derde plaats in de smartphone markt terecht gekomen en overweeg ik zelf over te stappen naar Android.

aa-sc

 

De beurskoers heeft de top van september 2012 nooit meer overtroffen en is dit jaar enorm achtergebleven bij de rest van de markt. Wat gaat er mis? De reden is vrij helder: Apple borduurt onder leiding van Tim Cook voort op het bekende concept: elk jaar een nieuwe iPad, een nieuwe Mac, een nieuwe iPhone, maar echt vernieuwend is het niet meer. We hebben het allemaal al wel gezien nu. Wil Apple weer gaan meedoen, dan zullen ze toch weer met innovatieve ideeen moeten komen. We zien dat dit stokje nu is overgenomen door Google, die wel steeds blijft innoveren. Of ze met google-glass de juiste weg zijn ingeslagen weet ik niet, maar ze blijven elke dag weer verbazen met nieuwe dingen.  Apple wordt langzamerhand de dinosaurus uit de jaren 80, die net zoals Microsoft het vermogen tot innoveren heeft verloren. Steve Jobs, we miss you!